Det är ju så att man....

Blir lite avis på Mr C...tycker att jag gott kunde få hänga med....kanske kan räknas som handbagage??

Jag som har övat på att smälta in i miljön där borta......

110070-34

Skat-jägaren!

Igår morse fick jag besök.... Hörde ett jäkla liv ute på altanen så jag gick ut för att kolla vad det var. I katternas rastgård satt den en jävla skata!! (nej..inte en sån skata...en fågel var det...) Och jag fattar inte hur den tagit sig in eftersom dörren var stängd.... Den flög runt som en galning och slog i nätväggarna. Nu är ju inte fåglar mitt favoritdjur...( trots att jag haft 6 undulater...fast det kan ju vara just därför....) så det blev inte som i ett avsnitt av "Krokodiljägaren" där jag ( föreställandes Steve Irwin) hoppar in i rastgården, skriker -CRIKEY!! (på klingande australienska), kastar mig över fågeljäveln, ringmärker den, utbrister: -Isn't she a beauty!!! och släpper den sedan fri. Nej, det blev mer så här: Jag kutar ut och sliter upp nätdörren, tvärvänder på en femöring, kutar in igen och smäller igen altandörren (medans jag i huvudet skriker: iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) och sen får fågelhelvetet ta sig ut bäst den vill...och det gjorde den.....

110070-33

Ny efterlysning

Jaha då var det dags igen....Mr C är på rymmen än en gång....tror jag....
Han sågs senast utanför Frasses i Östersund där han mumsade på en kebab med kolasås samtidigt som han ihärdigt stickade en neongrön tehuva.
Om ni har upplysningar om var denne Mr C befinner sig, var vänlig och hör av er till blogg-innehavaren :-)


Mr C's passfoto
Ny efterlysning


Mmm...så blir det när man inte hör av sig :-D :-D

Det irriterar mig....

...ja det är mycket som irriterar mig.....men det jag retar mig på idag är:

Folk som inte kan uttala ord rätt!!

Det heter inte avAkado...det heter avOkado....AVOKADO!!!!!
Sen kollade jag på "Fråga doktorn" igår på tv...(ja jag vet inte vad jag ska skylla på där....batterierna i fjärren tog slut och jag kunde inte zappa vidare????) Där pratade en kvinna om Aloa Vere.....Det heter ALOE VERA!!!!!
Va faan...se till att uttala ord rätt om ni ska vara med i tv....*grr*

*****************************************************************************************************************************

Funderar på att söka nytt jobb....dom söker badmästare till det nybyggda badhuset här...hehe....
Det vore kanske nått....med tanke på mina tidigare inlägg om Baywatch....:-)
Sitta på en höööööög stol och spana lite nonchalant....blåsa lite i en visselpipa åt stökiga ungdomar...jonglera med flytmojängen.....hoppa ner från stolen så där graciöst  när någon plötsligt hamnar i nöd och kasta sig i vattnet innan någon hinner säga dödsföraktande.....Mmmm...kanske det.....


Dagens visdomsord: "Halvtomt eller halvfullt?? Spelar roll..finns det nått i det jävla glaset så drick upp det!"


Puss i ljumsken!


Halleluja moment!

Lillbusen hade sitt första halleluja moment igår....

Ner i postlådan damp det ett signerat ex av The Poodles nya cd "Sweet trade"......man skulle kunna säga att han blev aningens yttepytte lyrisk....eller helt hysteriskt glad...ungefär samma sak...:-)
Han satt och strök fodralet med en milt sagt drömskt uttryck i ansiktet....öppnade det försiktigt och började vördnadsfullt bläddra i texthäftet..(ungefär på samma sätt som jag ,när årets IKEA katalog kommer...)
Först strök han med fingret över autograferna och ville att vi skulle lista ut vilken som var vilken....sen strök han omsorgsfullt över varje sida samtidigt som han med dimmig blick mumlade : - Mhmm...där e han som sjunger...jaa...å där e han som spelar gitarr...mhmm....oooo där e dom allihopa....jaa.....och där e trummisen.....mhmm...och han som också spelar gitarr va? (vi kom fram till att det var bas han spelade..)
Högtidligt vek han sedan ihop häftet, stoppade tillbaka det i fodralet, stängde och lade det försiktigt i sitt knä...sen satt han så i 1 timme medans han med glasartad blick stirrade på en film på tvn...mentalt var han någon helt annanstans....
När han kommit tillbaka till verkligheten sa han:
- Tror du pappa kan lägga in låtarna i min spelare sen?? (mp3-spelare)
Och nu är det gjort...så jag kan ju bara gissa vad han kommer att tillbringa morgondagen med att göra...:-)

Fy faan...

det finns då bra sjuka människor här i Sveg....

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=444701&avdelning_1=101&avdelning_2=136

Det som skrämmer mig mest är att jag åkte på just den vägen natten till måndagen.....


IKEA liv

Jag har ibland undrat hur det kan se ut en dag i personerna som bor i IKEAs utställningsrum....tror nog det kan vara ungefär så här...

Hon vaknade tidigt på morgonen men kände sig riktigt utvilad efter en natt i sin härliga HEMNES säng med SULTAN madrass. Hon fluffade upp kudden GOSA DRÖMMA och drog täcket MYSA LYXA omkring sig.
-Nog kan jag kosta på mig några minuters sovmorgon, tänkte hon när hon såg hur mycket klockan DEKAD, som stod på sängbordet HEIMDAL var.
Tillslut steg hon upp och satte fötterna i sina tofflor och drog upp persiennen LINDMON. Det såg ut att bli fint väder idag.
Hon tog en lång dusch. När hon var klar drog hon duschdraperiet TOFTBO åt sidan och steg ur. Hon svepte handduken BRUNKRISSLA omkring sig och torkade fötterna på badrumsmattan FLORENCE. Efter att hon torkat sig så hängde hon upp handduken på hängaren GRUNDTAL. Hon tog några tops ur burken FRYKEN, rengjorde öronen och kastade dom sedan i pedalhinken HULINGEN. I badrumsskåpet BJÖRKEN hade hon alla sina krämer som hon omsorgsfullt smorde in sig med.

När hon var klar gick hon till garderoben PAX och tog ett par byxor från byxhängaren KOMPLEMENT och en tröja som hängde på galgen BUMERANG. Underkläderna låg prydligt vikta i trådkorgen KOMPLEMENT så det gick snabbt och lätt att välja.

-Dags för frukost! Tänkte hon och gick vidare till köket. Hon tog ut kastrullen KARRIÄR och kastrullen FAVORIT ur skåpet FAKTUM med dörren ABSTRAKT och fyllde dom med vatten från kranen ALSVIK . I den ena kastrullen lade hon 2 ägg och ställde dom båda på spisen PRAKTFULL. Ur kylskåpet FROSTIG tog hon fram smör och ost. I brödburken ORDNING fanns det färska frallor som hon delade med brödkniven SKÄRPT på skärbrädan LÄMPLIG. På frallorna bredde hon smör med smörkniven TERAPI och hyvlade ostskivor med osthyveln SMAKA som hon lade på. Efter det tog hon fram koppen SYNTES, assietten DINERA, äggkoppen FORMA och teskeden DRAGON. I koppen lade hon en thepåse och hällde på vattnet, som nu kokade. Kökstimern SKAKIS signalerade att äggen var klara. Hon tog alltihop och satte sig på stolen EGON vid bordet FORSBY. Hon vek undan löparen LENDA så att den inte skulle bli smutsig. När hon ätit klart torkade hon sig om munnen med servetten EDERA och bar disken till diskbänken BOHOLMEN. När hon diskat klart med diskborsten PLASTIS sköljde hon allt och ställde det i diskstället MAGASIN.

Nu var det dags att göra lite nytta! Kontoret såg för bedrövligt ut så hon började där. Hon satte sig på stolen GREGOR vid skrivbordet MARKÖR. En massa gamla kvitton och trasiga pennor kastades i papperskorgen FNISS. Viktiga papper sorterades in i tidskriftsamlarna LINGO som hon hade en hel LACK hylla full av.

Det tog gott och väl 2 timmar att bringa ordning i röran på kontoret. Nu var hon väl värd en kopp kaffe. Hon fyllde kaffekoppen DINERA med rykande kaffe och tog den med sig in i vardagsrummet. Hon tog ut en dvdfilm från bokhyllan BILLY och satte den i dvdspelaren som stod på tvbänken BENNO. Hon sjönk ner i soffan TOMELILLA och lade upp fötterna på soffbordet KOLSVIK. PANG!! Hon hade råkat välta vasen ARV IDYLL som rullade ner på golvet HEMSE och gick i 1000 bitar. Blomvattnet spred sig över mattan ANDREA. Hon suckade högt och gick och hämtade dammsugaren som stod i städskåpet med slangen upphängd på slanghållaren RATIONELL VARIERA.

Efter dammsugningen så tappade hon helt lusten för att se på film. Hon tog en tidning och satte sig i soffan igen. Hon tände läslampan FINAL och bläddrade lite förstrött igenom tidningen.
- Om man skulle ta och vattna blommorna? Tänkte hon och reste sig och gick till köket. Hon tog fram vattenkannan BETA och satte igång. Hon var väldigt nöjd med dom nya BLADET krukorna som hon köpt till köket. Hon pysslade och fejade hela dagen och plötsligt insåg hon att hon var tvungen att börja med maten om den skulle vara klar tills maken kom hem.

Hon tog på sig förklädet AMALIA och satte igång. Hon skivade potatis som hon tillsammans med lök lade i ugnsformen MIXTUR och hällde grädde över. Hon saltade och pepprade med ENSEMBLE karen. Sedan tog hon fram rivjärnet IDEALISK och rev lite ost som hon strödde över. När hon var klar satte hon in formen i ugnen DÅTID. Stekpannan FAVORIT togs fram sattes på spisen med lite olja i. När pannan var het lade hon i ett par köttbitar som fick stekas några minuter innan hon vände på dom med stekspaden DIREKT. Grönsalladen sköljde hon i durkslaget GEMAK innan hon lade det i skålen BLADET och satte i salladsbesticken EMBLEM. Hon vispade sedan ihop lite pulversås med vispen DIREKT i en kastrull och lät den sjuda. Dags att duka bordet! Hon lade ut tabletterna IRIS och lade tallrikarna DINERA och besticken DRAGON på dom. För att festa till det lite så tog hon fram vinglasen GRACIL och ställde på bordet. Tyvärr så upptäckte hon att vinstället VURM var tomt, så det fick bli is the som hon blandade till i bringaren DRYCKJOM. Hon hann precis tända värmeljusen GLIMMA i ljushållarna HEJ innan maken kom hem.

Han hängde upp jackan på hatthyllan TJUSIG och ställde skorna på skohyllan BABORD innan han kysste henne på kinden och satte sig vid bordet. Hon tog på sig grytvantarna AMALIA och tog ut gratängen ur ugnen och ställde den på underlägget SNILLRIK som låg på bordet. Hon lyfte upp köttbitarna ur stekpannan och lade dom på tallriken CHARMÖR och placerade även det på bordet. När hon satt sig insåg hon att hon glömt serveringsbesticken DELIKAT till gratängen, så hon hämtade dom tillsammans med såsen som hon hällt i såskannan 365+.

Maten smakade ljuvligt och snart var tallrikarna tomma och deras magar mätta. Dom hjälptes åt med disken och sedan sjönk dom ner i soffan med en varsin cappuccino. Hon kände sig lite frusen så hon hämtade pläden HANNA som hon svepte om sig. Båda somnade i soffan TOMELILLA medans dom tittade på en dokumentär om en svensk som byggt upp ett imperium av möbelvaruhus. Hon vaknade till av att maken ruskade henne försiktigt och sa att det var dags att krypa till kojs.

Hon lufsade in i badrummet och tog tandborsten ur tandborstmuggen SAGÅN som stod på tvättstället HÖLLVIKEN och borstade tänderna. Hon synade sitt ansikte i spegeln på badrumsskåpet BJÖRKEN och klämde en finne som hon hade på hakan. Efteråt tvättade hon ansiktet med tvål från tvålpumpen SAGÅN och torkade ansiktet med handduken LÅNGÅN. När hon kom in i sovrummet hade maken lagt kuddarna ALVINE VERSAL på golvet och höll på att vika ihop överkastet EMILIA. Hon tog en pyjamas ur byrån MALM och tog på sig. Äntligen fick hon krypa ner i sängen HEMNES igen. Maken kysste henne god natt och hon somnade nästan direkt när hon lade huvudet på kudden GOSA DRÖMMA.

Har ingenting att skylla på...

...förutom lathet....

Det har hunnits med en hel del i det Nordkvistska hemmet.
Storpojken har börjat skolan!! Fast det som han tycker är roligast med det är att få åka skolbuss hem...
Ni skulle ha sett honom när han klev av efter första åkturen...vilket smajl! Hade han inte haft öron så hade mungiporna mötts i nacken :-D

Lillbusen har haft sitt första kalas. Och alla överlevde! Jag hittade skitfina kalasprylar på www.kalaspinglan.se!
Vi körde "Bilar"-tema (Disney-Pixar filmen...)...så det var bilar-duk, bilar-tallrikar, bilar-muggar och bilar-godispåsar....
Sen hade jag lite tråkigt en dag så jag surfade runt på nätet och hittade bilder på alla karaktärerna i filmen...som jag skrev ut , klippte ut och laminerade så det stod härliga till! Hängde upp bilderna i fönstret och dekorerade bordet med...plus att jag gjorde namnlappar till alla barnen också...det är kul att laminera...:-D

Sen har jag hunnit med att dra på mig nån sorts luftrörskatarr eller nått....hade basröst hela natten på jobbet...lät sådär lagomt porrig....Men idag har jag kurerat mig med the och honung så nu börjar det bli bättre.

I morgon....eller idag då rå...Fyller katten Hedwig 1 år så vi var en sväng till Dollarstore så grabbarna fick köpa presenter till henne...ja jag vet..vi är knepiga med våra djur....Lillbusen tyckte att hon ska få lax och dillchips till middag...eftersom hon gillar det....men vi köpte nån slags laxpaté istället. Tror inte att det är så nyttigt för katter att äta chips....Inte för människor heller för den delen...men det väljer jag att ignorera...

Nu blir det hopp i säng...

Godnight Sweden, wherever you are! (hehe...Jack Killian....)