Man blir ju less...

...när man hamnar bakom ett pensio i kassakön.....VAD är det som gör att dom i 9 fall av 10 betalar sina varor i småmynt?? Helst 50 öringar verkar det som...är det favoritmyntet bland äldre??
Har dom utvecklat en rädsla för sedlar?? Är det så att så fort man passerar 70 så börjar man gå i kyrkan, lyssna på dragspelsmusik och får en mystisk passion för småpengar???
Sen slår det aldrig fel...när dom äntligen har skramlat klart med mynten och börjar dra sig mot änden av bandet ,
ja nog faan kommer dom på att dom skulle ha haft nått mer...som helst befinner sig längst bort i butiken...så den stackars kassörskan/kassören får springa och hämta, allt medans kön växer sig lika lång som kinesiska muren.

Och nåde den som låter sina varor komma för nära deras "varupinne"...ojojoj...det vore ju katastrof om den ens nuddade deras förpackning med kalvsylta... Nu påstår jag inte att alla pensionärer är så här....eller kanske lite....hmmm...många som jag har stött på iallafall.

Åter till det här med dragspelsmusik och kyrka....MÅSTE man verkligen gilla det om man är äldre??
Om det någon gång är någon som helst aktivitet på diverse äldreboenden, ja då är det antingen andakt...eller nån tjomme som kommer och spelar dragspel....möjligtvis gitarr...men det är sällsynt...Är det verkligen det som dagens äldre vill lyssna på??
Man undrar ju hur dom skulle reagera om det bjöds in till musikunderhållning och typ....världens über-rockare klev upp på scenen och rev av några låtar....skulle det då börja headbangas så peruker och tupeér flög all världens väg?? Eller skulle dom flesta stänga av sina hörapparater och börna iväg med rullatorn så fort det bara gick? Kan vara värt att testa...kanske.....

Man undrar ju lite hur det kommer bli den dagen man själv flyttar in på äldreboende....hur kommer veckans aktivitetsschema att se ut??Kanske så här:

Måndag: Bussresa till systembolaget. På ditresan undervisar personalen i hur man skriver snuskiga ord på sätena. Medtag egna spritpennor.

Tisdag: Raveparty i matsalen. Medtag egen dryck och valfri drog. Tänk på att ta på er skor med bra fäste om ni ej anväder er av rullator. Förra gången var det 14 stycken som bröt lårbenet!

Onsdag: Bakfyllefilmvisning i allrummet.

Torsdag: Studiecirklar. "Bygg din egen hembrännare" och "Hur du får dina haschplantor att växa och frodas på bästa sätt"

Fredag: FEEEEEEEEESSSSST!!!!!!!!!!!!!!! Vi super som svin och shejkar loss till DJ Sten-Sture.

Lördag: Gruppdiskussion på eftermiddagen. Ämnen vi kommer att ta upp: Vem var fullast igår? Vem spydde som en gris? Vem satte på vem i städskrubben?

Söndag: Söndagsmiddag på korvmojjen. Vi ordnar som vanligt lite lekar under måltiden. Det blir kast med liten räksallad, korvfäktning och cocacolakrig.

Mmm...kan bli kul det...
En sak är då säker...jag kommer att fräsa runt med en sån här...


"Pimp my walker"
110070-35

Kommentarer
Postat av: celine

Korvfäktning

2009-02-22 @ 11:14:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0