IKEA liv

Jag har ibland undrat hur det kan se ut en dag i personerna som bor i IKEAs utställningsrum....tror nog det kan vara ungefär så här...

Hon vaknade tidigt på morgonen men kände sig riktigt utvilad efter en natt i sin härliga HEMNES säng med SULTAN madrass. Hon fluffade upp kudden GOSA DRÖMMA och drog täcket MYSA LYXA omkring sig.
-Nog kan jag kosta på mig några minuters sovmorgon, tänkte hon när hon såg hur mycket klockan DEKAD, som stod på sängbordet HEIMDAL var.
Tillslut steg hon upp och satte fötterna i sina tofflor och drog upp persiennen LINDMON. Det såg ut att bli fint väder idag.
Hon tog en lång dusch. När hon var klar drog hon duschdraperiet TOFTBO åt sidan och steg ur. Hon svepte handduken BRUNKRISSLA omkring sig och torkade fötterna på badrumsmattan FLORENCE. Efter att hon torkat sig så hängde hon upp handduken på hängaren GRUNDTAL. Hon tog några tops ur burken FRYKEN, rengjorde öronen och kastade dom sedan i pedalhinken HULINGEN. I badrumsskåpet BJÖRKEN hade hon alla sina krämer som hon omsorgsfullt smorde in sig med.

När hon var klar gick hon till garderoben PAX och tog ett par byxor från byxhängaren KOMPLEMENT och en tröja som hängde på galgen BUMERANG. Underkläderna låg prydligt vikta i trådkorgen KOMPLEMENT så det gick snabbt och lätt att välja.

-Dags för frukost! Tänkte hon och gick vidare till köket. Hon tog ut kastrullen KARRIÄR och kastrullen FAVORIT ur skåpet FAKTUM med dörren ABSTRAKT och fyllde dom med vatten från kranen ALSVIK . I den ena kastrullen lade hon 2 ägg och ställde dom båda på spisen PRAKTFULL. Ur kylskåpet FROSTIG tog hon fram smör och ost. I brödburken ORDNING fanns det färska frallor som hon delade med brödkniven SKÄRPT på skärbrädan LÄMPLIG. På frallorna bredde hon smör med smörkniven TERAPI och hyvlade ostskivor med osthyveln SMAKA som hon lade på. Efter det tog hon fram koppen SYNTES, assietten DINERA, äggkoppen FORMA och teskeden DRAGON. I koppen lade hon en thepåse och hällde på vattnet, som nu kokade. Kökstimern SKAKIS signalerade att äggen var klara. Hon tog alltihop och satte sig på stolen EGON vid bordet FORSBY. Hon vek undan löparen LENDA så att den inte skulle bli smutsig. När hon ätit klart torkade hon sig om munnen med servetten EDERA och bar disken till diskbänken BOHOLMEN. När hon diskat klart med diskborsten PLASTIS sköljde hon allt och ställde det i diskstället MAGASIN.

Nu var det dags att göra lite nytta! Kontoret såg för bedrövligt ut så hon började där. Hon satte sig på stolen GREGOR vid skrivbordet MARKÖR. En massa gamla kvitton och trasiga pennor kastades i papperskorgen FNISS. Viktiga papper sorterades in i tidskriftsamlarna LINGO som hon hade en hel LACK hylla full av.

Det tog gott och väl 2 timmar att bringa ordning i röran på kontoret. Nu var hon väl värd en kopp kaffe. Hon fyllde kaffekoppen DINERA med rykande kaffe och tog den med sig in i vardagsrummet. Hon tog ut en dvdfilm från bokhyllan BILLY och satte den i dvdspelaren som stod på tvbänken BENNO. Hon sjönk ner i soffan TOMELILLA och lade upp fötterna på soffbordet KOLSVIK. PANG!! Hon hade råkat välta vasen ARV IDYLL som rullade ner på golvet HEMSE och gick i 1000 bitar. Blomvattnet spred sig över mattan ANDREA. Hon suckade högt och gick och hämtade dammsugaren som stod i städskåpet med slangen upphängd på slanghållaren RATIONELL VARIERA.

Efter dammsugningen så tappade hon helt lusten för att se på film. Hon tog en tidning och satte sig i soffan igen. Hon tände läslampan FINAL och bläddrade lite förstrött igenom tidningen.
- Om man skulle ta och vattna blommorna? Tänkte hon och reste sig och gick till köket. Hon tog fram vattenkannan BETA och satte igång. Hon var väldigt nöjd med dom nya BLADET krukorna som hon köpt till köket. Hon pysslade och fejade hela dagen och plötsligt insåg hon att hon var tvungen att börja med maten om den skulle vara klar tills maken kom hem.

Hon tog på sig förklädet AMALIA och satte igång. Hon skivade potatis som hon tillsammans med lök lade i ugnsformen MIXTUR och hällde grädde över. Hon saltade och pepprade med ENSEMBLE karen. Sedan tog hon fram rivjärnet IDEALISK och rev lite ost som hon strödde över. När hon var klar satte hon in formen i ugnen DÅTID. Stekpannan FAVORIT togs fram sattes på spisen med lite olja i. När pannan var het lade hon i ett par köttbitar som fick stekas några minuter innan hon vände på dom med stekspaden DIREKT. Grönsalladen sköljde hon i durkslaget GEMAK innan hon lade det i skålen BLADET och satte i salladsbesticken EMBLEM. Hon vispade sedan ihop lite pulversås med vispen DIREKT i en kastrull och lät den sjuda. Dags att duka bordet! Hon lade ut tabletterna IRIS och lade tallrikarna DINERA och besticken DRAGON på dom. För att festa till det lite så tog hon fram vinglasen GRACIL och ställde på bordet. Tyvärr så upptäckte hon att vinstället VURM var tomt, så det fick bli is the som hon blandade till i bringaren DRYCKJOM. Hon hann precis tända värmeljusen GLIMMA i ljushållarna HEJ innan maken kom hem.

Han hängde upp jackan på hatthyllan TJUSIG och ställde skorna på skohyllan BABORD innan han kysste henne på kinden och satte sig vid bordet. Hon tog på sig grytvantarna AMALIA och tog ut gratängen ur ugnen och ställde den på underlägget SNILLRIK som låg på bordet. Hon lyfte upp köttbitarna ur stekpannan och lade dom på tallriken CHARMÖR och placerade även det på bordet. När hon satt sig insåg hon att hon glömt serveringsbesticken DELIKAT till gratängen, så hon hämtade dom tillsammans med såsen som hon hällt i såskannan 365+.

Maten smakade ljuvligt och snart var tallrikarna tomma och deras magar mätta. Dom hjälptes åt med disken och sedan sjönk dom ner i soffan med en varsin cappuccino. Hon kände sig lite frusen så hon hämtade pläden HANNA som hon svepte om sig. Båda somnade i soffan TOMELILLA medans dom tittade på en dokumentär om en svensk som byggt upp ett imperium av möbelvaruhus. Hon vaknade till av att maken ruskade henne försiktigt och sa att det var dags att krypa till kojs.

Hon lufsade in i badrummet och tog tandborsten ur tandborstmuggen SAGÅN som stod på tvättstället HÖLLVIKEN och borstade tänderna. Hon synade sitt ansikte i spegeln på badrumsskåpet BJÖRKEN och klämde en finne som hon hade på hakan. Efteråt tvättade hon ansiktet med tvål från tvålpumpen SAGÅN och torkade ansiktet med handduken LÅNGÅN. När hon kom in i sovrummet hade maken lagt kuddarna ALVINE VERSAL på golvet och höll på att vika ihop överkastet EMILIA. Hon tog en pyjamas ur byrån MALM och tog på sig. Äntligen fick hon krypa ner i sängen HEMNES igen. Maken kysste henne god natt och hon somnade nästan direkt när hon lade huvudet på kudden GOSA DRÖMMA.

Kommentarer
Postat av: bebilia

det låter som ditt liv ungefär! :)

2007-09-14 @ 11:36:49
URL: http://heja.holana.se
Postat av: Northtwig

Mmm..skulle kunna vara så...förutom att det enda som jag har av dom prylarna är sängen Hemnes, soffan Tomelilla, Pax garderob, byxhängaren och trådkorgen Komplement, galgen Bumerang, hyllan Lack, bokhyllan Billy....lika bra att jag slutar nu för jag tror att du har rätt...skit också..:-)

2007-09-14 @ 12:53:20
Postat av: Anna-Karin

Har du funderat på att skicka in den fina novellen till Ikea så kanske du får en MASSA rabatter hädanefter. Snacka om att göra reklam för IKEA.
Kanske kan du skriva en hel bok!!!!
Ha det bra.
// Anna-Karin

2007-09-17 @ 15:28:58
Postat av: Northtwig

Oooo! Det tål att tänkas på :-)

2007-09-18 @ 22:43:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0